Голова Київської ОДА вручив кращим спортсменам області стипендії на 600 тисяч

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган вручив стипендії кращим спортсменам і тренерам регіону на суму близько 600 тис. грн.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі ОДА, нагородження відбулося в ході урочистого заходу з нагоди Дня фізичної культури і спорту в Україні.

Нагороди отримали понад 60 представників різних видів спорту: Андрій Яценко (вільна боротьба), Іванна Березовська (сумо), Аліна Шух (легка атлетика), Іван Семикін (веслування на байдарках і каное), паралімпійкі Олександра Кононова (лижні гонки і біатлон), Наталя Єзловецька (легка атлетика) та інші спортивні таланти області.

«Стипендії у розмірі від 4,5 тис. до 20 тисяч гривень виплачено 61 спортсмену і тренеру в залежності від рівня досягнень. На жаль, ці стипендії не зможуть кардинально поліпшити ситуацію зі станом спорту в області, але це реальна і відчутна підтримка наших спортсменів вже сьогодні. Зі свого боку, ми робимо ряд кроків, щоб поступово покращити стан справ в регіоні. Починаючи з цих стипендій та продовжуючи перевіркою стану об'єктів спортивної і соціальної інфраструктури. І незважаючи на важке економічне становище, спорт необхідно розвивати», - заявив Горган.

Читайте також: Кожна година і гривня, витрачені на спорт, повертаються сторицею - Гройсман

При цьому він наголосив, що об'єкти спортивної інфраструктури нарівні зі школами, дитсадками та лікарнями не будуються і не ремонтуються в повному обсязі не тільки через економічну кризу, а й через корупційні схеми і злодійства на обласному рівні.

Глава ОДА нагадав, що в ході перевірки з'ясувалося: через розкрадання сотень мільйонів гривень бюджетних коштів в області не відремонтовані десятки лікарень, шкіл, дитсадків і парків. «На всі ці об'єкти виділили гроші, які були просто вкрадені у жителів області», - заявив він.

Як наголосив Горган, обласна влада тісно співпрацює з силовими органами, щоб за результатами перевірки люди, вину яких буде доведено, понесли відповідальність відповідно до закону.