"Шпигунське" відео передавали й українським ЗМІ, але показав його лише CNN - Гітлянська

Відео про затримання шпигунів КНДР на підтвердження того, що секрети розробки ракет в України викрасти не могли, передавалося кільком телеканалам, у тому числі українським, але було використане лише CNN.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода повідомила  речниця СБУ Олена Гітлянська. 

"Ми трьом чи чотирьом українським телеканалам передали це відео, я не знаю, чому використали лише CNN...", - зазначила вона.

За словами Гітлянської, відео не містило гриф секретності. Це було архівне відео, яке в 2011 році вже стояло на сайті СБУ.

"Це відкрита інформація, був суд, рішення суду. Журналісти ініціативно звернулися, ми знайшли архівне відео, яке в 2011 році вже стояло в нас на сайті. Ми просто передали архіви, які вже оприлюднювалися. Якщо ви дивилися сюжет, то ми дуже наголошували на тому, що не могли у нас вкрасти (секретну інформацію про розробку ракет – ред.)", – сказала речниця СБУ.

Читайте також: Робоча група спростовує причетність України до ракетної програми КНДР - Турчинов

Як повідомлялося, телеканал CNN пізно ввечері 24 серпня оприлюднив відеозапис проведеної в 2011 році українськими спецслужбами операції затримання двох громадян КНДР, які намагалися викрасти в Україні секретну інформацію щодо розробки міжконтинентальних ракет. Відео, за інформацією телеканалу, надали спецслужби України на тлі повідомлень ЗМІ про нібито отримання Пхеньяном двигунів українського виробництва для балістичних ракет.