70% медичного обладнання в тюрмах і СІЗО потребує заміни - заступник міністра юстиції

Заступник міністра юстиції Денис Чернишов заявив, що близько 70% медичного обладнання в закладах охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України зношене або таке, що взагалі не функціонує.

Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу. 

«Матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України перебуває на низькому рівні. Близько 70% наявного медичного обладнання є застарілим, це апаратура випуску 60-х - 80-х років минулого століття, морально і технічно зношена або така, що взагалі не функціонує», - зазначив Чернишов.

Він підкреслив, що кошти з державного бюджету на оновлення медичного обладнання за останні 6 років не виділялися, а 90% приміщень, в яких розташовані відомчі установи охорони здоров'я, вимагають проведення капітальних ремонтних робіт. 

«Як свідчать дані перевірок, санітарний стан цих приміщень не відповідає необхідним вимогам», -  наголосив Чернишов.

Читайте також: У Мін'юсті розповіли, що померлий у СІЗО мав хворе серце, гепатит С і ВІЛ

Окрім того, підкреслив він, існує гостра потреба в сучасному рентгенодіагностичному обладнанні, електрокардіографах, апаратах ультразвукової діагностики, стоматологічному обладнанні, лабораторному устаткуванні тощо.

Загальна укомплектованість медичного персоналу становить близько 80%, із яких трохи більше половини мають кваліфікаційні категорії, зазначив Чернишов.