Порошенко зустрівся з волонтеркою Яною Зінкевич

Відео

Президент Петро Порошенко зустрівся у Сумах з відомим волонтером, командиром медичного батальйону "Госпітальєри" Яною Зінкевич.

іВдповідне відео зустрічі опубліковано на сторінці Глави держави у Фейсбуці.

“Радий зустрічі з нашою легендарною волонтеркою-медиком Яною Зінкевич. Ще не так давно лікарі не давали надії, що Яна ходитиме. А тепер вона стоїть поряд зі мною. Це - справжнє щастя і диво, а насправді - результат неймовірної сили волі Яни”, - заявив Порошенко.

Зустріч відбулася  під час відкриття Главою держави Центру надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам військових дій, учасникам АТО та членам їх сімей.

Студентка біофаку з Рівного Яна Зінкевич у 18 років пішла в АТО, у 19 створила медичну службу "Госпітальєри". Вона особисто винесла з поля бою двісті поранених бійців. Вціліла під обстрілами, але ледь не загинула у ДТП: машина "Госпітальєрів" злетіла з траси. Яна отримала численні тяжкі травми, її лікували в Ізраїлі.

Читайте також: Порошенко відкрив у Сумах реабілітаційний центр для АТОшників

27 травня 2016 року у Дніпрі одружилася з 27-річним добровольцем Максимом Корабльовим. У жовтні 2016 року народила дівчинку. 

Відео: Петро Порошенко, Фейсбук