Суд залишив "клименківцю" 100 мільйонів застави

Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського райсуду щодо обрання запобіжного заходу колишньому керівнику ДПА у Харківській області Станіславу Денисюку. 

Згідно з ухвалою першої судової інстанції підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру у 100 млн 320 грн.

Як зазначається в повідомленні, підозрюваний заставу не вніс та вирішив оскаржити запобіжний захід. Його захист наполягав на скасуванні запобіжного заходу.

"Однак суд відхилив доводи адвокатів та залишив запобіжний захід без змін", - наголосили в ГПУ.

За попередніми даними досудового розслідування, екс-очільник харківської податкової адміністрації у період липень-грудень 2011 року, працюючи на керівній посаді та беручи участь у злочинній організації екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, завдав державі збитків на загальну суму понад 308 млн грн.

"На даний час у власності колишнього податківця та його родини знаходиться майно загальною вартістю майже 120 млн грн. В той же час сукупний дохід сім’ї починаючи з 1998 року склав майже 41,5 млн грн", - зазначили в Генпрокуратурі.

Також у рамках досудового розслідування на 9 об’єктів нерухомості та 6 автівок накладено арешт. Загальна середньоринкова вартість цього майна становить 48 млн грн, заявили у відомстві, додавши, що таким чином забезпечується можливість відшкодування збитків, нанесених державі незаконною діяльністю.

Як нагадали в ГПУ, ряд колишніх податківців підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих "податкових майданчиків" або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

"Таким чином, станом на ранок 23 червня запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обрано 18 підозрюваним із 24 затриманих колишніх посадовців", - йдеться в повідомленні. 

Як повідомлялося, 24 травня у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали понад 20 екс-керівників обласних податкових адміністрацій. Поліція заявила, що зібрала докази, що податкова служба часів Януковича під керівництвом Клименка завдала державі збитків на суму 95,921 млрд грн.