Перерахував кошти на ремонт у захопленому Маріуполі: керівник підприємства отримав підозру

Фото

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в.о. директора одного з державних підприємств у Маріуполі, який під час дії воєнного стану перерахував майже 12 млн грн на фіктивний ремонт у захопленому на той момент росіянами місті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР

21 лютого 2022 року посадовець уклав договір для проведення робіт на держпідприємстві з приватною компанією. Через повномасштабне вторгнення РФ на територію України виконання робіт стало неможливим.

В.о. директора виїхав з Маріуполя на підконтрольну територію, звідки особисто погодив перерахування оплати у сумі 11,6 млн грн на рахунки приватної компанії за ремонт.

Працівники ДБР провели у посадовця обшук, під час якого вилучили готівку й документи.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинений повторно, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Привласнив понад ₴1 мільйон: БЕБ оголосило підозру керівнику будівельної компанії

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вживаються дії для відшкодування завданих державі збитків.

Як повідомляв Укрінформ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду справу про розтрату понад 225 млн грн під час закупівлі державною акціонерною холдинговою компанією "Артем" устаткування для виготовлення продукції оборонного призначення. 

Фото: ДБР