Звинувачення проти помічників нардепів у сепаратизмі передали до суду – ГПУ

Генпрокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно злочинної групи, до складу якої входили помічники деяких нардепів, за вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ

"Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату спільно з Головним слідчим управлінням ГПУ завершено досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях, розслідуваних за ознаками посягання на територіальну цілісність та недоторканність України. Серед учасників цієї групи були, зокрема, і помічники народних депутатів", - йдеться у повідомленні.

Здобуті під час розслідування докази підтверджують скоєння особами у складі організованої злочинної групи умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Обвинувальні акти за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України разом з угодами про визнання винуватості стосовно трьох осіб 1 червня 2017 року скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Крім ряду пом’якшуючих обставин, щирого каяття та активного сприяння розкриттю злочину, підозрювані викрили організаторів, у зв’язку з чим з ними укладено угоди, йдеться у повідомленні.

Як відомо, у лютому 2017 року Генеральна прокуратура спільно з СБУ викрила групу осіб, які за замовленням РФ готували заходи із дестабілізації ситуації в Україні. Серед організаторів групи керівник товариства "Донбасское землячество Киева", голова секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавства, а також помічники кількох народних депутатів.

Продовжується досудове розслідування кримінального провадження стосовно організаторів цих злочинів, які безпосередньо були зацікавлені та вчиняли дії для реалізації злочинного плану, спрямованого на дестабілізацію політичної та економічної ситуації в Україні, порушення територіальної цілісності держави за матеріальну винагороду у вигляді грошових коштів від зацікавлених у цьому осіб із РФ. Ряду осіб повідомлено підозри, вживаються заходи щодо їх розшуку.