Штепа відмовилася від суду присяжних

Штепа відмовилася від суду присяжних

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова призначив до розгляду по суті справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, а також участі у діяльності терористської групи.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Справу почнуть розглядати по суті у відкритому судовому засіданні 7 червня, о 12:00 - вчетверте, що пов'язано з неодноразовим відводом суддів і зміною підсудності. Голова суддівської колегії з трьох суддів - суддя Віктор Вікторів", - відзначив адвокат.

За його словами, питання про суд присяжних обговорювалося: "Штепа відмовилася від участі присяжних, довірившись професійним суддям".

"Суд задовольнив клопотання сторони захисту і дозволив обвинуваченій бути присутньою на засіданнях суду сьогодні і до закінчення слухань поряд зі своїми захисниками, а не в скляному боксі, як раніше", - додав адвокат.

За словами прокурора Олени Кравченко, суд дозволив Штепі бути поряд з адвокатами у залі суду з урахуванням європейської практики з дотримання прав людини: "Це не впливає на запобіжний захід, Штепа як і раніше залишається під вартою".

Прокуратура, стало відомо, заявить дев'ять свідків обвинувачення.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 травня Ленінський райсуд Харкова на підготовчому засіданні продовжив ще на два місяці запобіжний захід стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи - до 25 липня 2017 року. Суд також відмовив у клопотаннях захисників про відвід колегії суддів, прокурорів, секретаря судового засідання і судового розпорядника через їх "упередженість". Відмова викликала таке обурення Штепи, що її видалили з залу до кінця засідання.

15 травня скаргу Штепи на порушення права на справедливий суд прийнято в Європейському суді з прав людини.

Раніше справа Штепи слухалася в Червонозаводському райсуді Харкова, де змінилися дві колегії суддів: під головуванням Дениса Чудовського (звільнений за порушення присяги) і Віктора Єжова (відведений через порушення щодо нього справи за фактом сприяння терористичному угрупованню).

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-