Стець зателефонував журналісту Семені в день його народження

Міністр інформаційної політики Юрій Стець 14 травня привітав у телефонній розмові кримського журналіста Миколу Семену, переслідуваного російською владою за звинуваченнями у "сепаратизмі", з днем народження.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Шановний пане Миколо, щиро вітаю Вас з днем народження. Захоплююсь Вашою силою духу та готовністю захищати правду і свободу слова. У ці непрості для Вас часи хочу побажати витримки, наснаги та вірних друзів. Ніякі переслідування та залякування з боку окупанта не можуть зламати дух українця - справді вільної людини", - сказав під час телефонної розмови міністр.

Він також висловив переконання, що Крим знову буде українським. "Ми зі свого боку докладатимемо максимум зусиль для того, щоб Ваш голос знову потужно зазвучав у вільному Криму та вільній Україні", - зазначив Стець.

Як повідомляв Укрінформ, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив на 22 травня чергове засідання у справі журналіста Миколи Семени.

Окупаційна влада обвинувачує Семену у закликах до порушення "територіальної цілісності РФ". За версією обвинувачення, журналіст порушив російське законодавство у статті про блокаду окупованого Росією Криму з боку материкової України. Сам Семена на допиті заявив, що у своїх матеріалах реалізовував право на вільне висловлювання думки.

Якщо журналіста визнають винним, йому загрожує до п'яти років тюремного ув'язнення.