Розгляд справи Пасішника відклали на невизначений термін - САП

Розгляд справи стосовно колишнього в.о. заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Пасішника в черговий раз відклали.

Про це йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Facebook.

"Розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Пасішника А.П. в незаконному впливі на посадову особу знову відклали", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 13 березня у Солом’янському районному суді міста Києва відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Пасішника в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов'язків та домогтися ухвалення нею незаконного рішення.

Судом було розглянуто та задоволено клопотання про самовідвід судді Криворот О.О., у зв’язку з чим розгляд провадження знову відкладено на невизначений строк до визначення автоматичною системою третього судді до складу суду.

23 лютого 2017 року Солом’янським районним судом міста Києва було розглянуто та задоволено клопотання про самовідвід судді Курової О.І., в зв’язку з чим розгляд провадження вже відкладався до визначення автоматичною системою третього судді до складу суду.

Незважаючи на те, що САП скерувала обвинувальний акт до суду ще 22 квітня 2016 року, ще не відбулося жодного засідання по суті справи, наголошують у відомстві.

НАБУ 3 лютого 2016 року зареєстровано кримінальне провадження  за фактами, озвученими екс-міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів. 22 квітня 2016 року Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою до Солом’янського районного суду міста Києва скеровано обвинувальний акт відносно Пасішника, якого  підозрюють у незаконному впливі на Абромавичуса з метою зайняття посади заступника міністра.