Британського фотографа доправлять до Києва літаком - Міноборони

Начальник управління комунікацій та преси Міноборони України Оксана Гаврилюк повідомила, що британського фотографа та фрілансера Крістофера Нунна мають намір доправити до Києва літаком.

Про це вона повідомила сьогодні на міжнародній конференції "Безпека журналістів як обов'язкова умова для вільних ЗМІ: свобода слова і громадський порядок", передає кореспондент Укрінформу.

"Крістофера мають доправити до Києва літаком. Але з огляду на те, що його оперують, та через погодні умови, за яких не дали дозволу на виліт літака, його доправлять до Києва пізніше", - сказала Гаврилюк.

За словами представника Міноборони, стан здоров'я британського фотографа стабільний: "Наразі його оперують. У нього досить серйозне поранення обох очей, контузія, але стан стабільний".

Гаврилюк зазначила, що в обласній лікарні в Дніпрі є всі можливості провести успішно операцію на очах. Представник Міноборони наголосила, що завдяки тому, що Крістофер Нунн дотримувався всіх правил журналістів, які перебувають в АТО, його змогли дуже швидко ідентифікувати і доправити до військового шпиталю в Авдіївці, де йому надали першу медичну допомогу.