Детективи Ситника затримали четвертого фігуранта "справи ОГХК"

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали четвертого підозрюваного у причетності до корупційної схеми у ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Щойно детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали четвертого учасника корупційної схеми, через яку ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" зазнало збитків на суму понад 300 млн грн. Ним виявився громадянин України, директор однієї з компаній-посередників, зареєстрованої в Гонконгу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ повідомили про підозру в. о. голови правління ПАТ "ОГХК", начальнику відділу продажів і маркетингу та екс-заступнику директора компанії.

Як встановили детективи бюро, у 2014 році затримані (разом з іншими особами, у тому числі - громадянами інших держав) утворили групу для отримання неправомірної вигоди в інтересах іноземних компаній, пов'язаних з посадовими особами "ОГХК".

Корупційна схема, зазначили в НАБУ, зводилась до реалізації за заниженими цінами титанової продукції, що використовується в авіаційній та хімічних галузях промисловості, приватним компаніям-посередникам, зареєстрованим в Австрії та Латвії, та пов'язаними зі службовим особам ДП "ОГХК".

Надалі у ці компанії-посередники перепродували придбану в "ОГХК" титанову продукцію за ринковими цінами міжнародним компаніям, які використовують у власному циклі виробництва.

Різниця у вартості надходила на рахунки компаній-посередників та під виглядом оплати за надані транспортні послуги виводилася на рахунки інших компаній, підконтрольних службовим особам ДП "ОГХК".