Українці підтримують реінтеграцію окупованого Донбасу

Дослідження

За даними дослідження "Індексу соціальної згуртованості та примирення SCORE", громадяни України підтримують реінтеграцію непідконтрольних територій Донбасу.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства з тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. 

Так, за даними дослідження, за десятибальною шкалою (де 0 - абсолютно не підтримується, 10 - абсолютно підтримується) більшість населення України, зокрема, у Західному (6,7 балів), Центральному (6,6 балів), Південному (6,1 балів) та Східному (6,4 балів) регіоні підтримують реінтеграцію непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей. Громадяни України, які проживають в Окремих районах Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, підтримують такий варіант з певними умовами.

За результатами дослідження, приблизно половина українців, які проживають на підконтрольних уряду України територіях, підтримують ідею  залишити Донбас у складі України на тих самих засадах, що й інші її області після децентралізації.

Вибірка даних була проведена у всіх областях України, в тому числі на непідконтрольних уряду України територіях. Дослідження були проведені SeeD за підтримки USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) впродовж 2016 року.