Українських студентів залучають до протидії інформаційній агресії - МІП

Співголова експертної ради при Міністерстві інформаційної політики України Сергій Даниленко в Братиславі розповів студентам Університету імені Коменського, які вивчають Росію та Східну Європу, про інформаційну політику в Україні.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

«В Україні ваші молоді колеги долучаються до захисту своїх національних інтересів у інформаційному просторі. Тому є свідченням досвід Студентської ради при МІП, діяльність якої є показовим прикладом того, як державні органи долучають молодь до творення державної інформаційної політики», - сказав Даниленко.

За його словами, для наших західних сусідів, які все більше усвідомлюють загрозу втручання з боку Росії в їхній інформаційний простір і його руйнування, досвід України стає предметом прискіпливої уваги та вивчення.

«Створення Студради стало свідченням того, що протидія інформаційній агресії в Україні є питанням загальнодержавної ваги, а вирішення цього питання - завданням від міністра до студента», - поділився Даниленко зі студентами.

Він переконаний, що так само й через академічний обмін можна ефективно інформувати активну частину громадян сусідніх країн про історію та сьогодення в Україні.

«Це ще один інструмент популяризації нашої держави у світі - перш за все, формувати її об'єктивний образ у наших найближчих сусідів, а саме країн ЄС», - додав представник МІП.

У ході зустрічі з експертом студенти провели дискусію щодо українського досвіду протидії російській інформацій агресії.

Візит співголови експертної ради відбувся в рамках американського проекту Ukraine in Motion project.

Студентська рада при Міністерстві інформаційної політики України - дорадчий орган, який було засновано у квітні цього року. До складу ради ввійшли 12 студентів зі спеціальності «міжнародна інформація» Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.