На квартиру Лещенку гроші давали не лише заявлені ним особи - Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що позику на квартиру народному депутату від БПП Сергію Лещенку надали не лише вказані ним особи.

Про це Луценко сказав на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лещенко вказав Олену Притулу, але не вказав іншу особу. Ми про неї дізналися із вилучених у ході слідчих дій документів. Ми перевіримо, чи були у неї кошти, щоб надавати ці позики", - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, одна із версій слідства говорить про те, що це доходи зазначеної особи, з яких, імовірно, не платили податки.

"Для того, щоб Лещенко був щасливий і заявив, що з нього зняті всі підозри, ми проведемо розслідування, після чого ми зможемо зупинити потік заяв про політичні репресії", - додав Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.

НАЗК розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири Лещенком 20 вересня цього року.