Уповноважений НАЗК

Уповноважений НАЗК "ганявся" за Лещенком кулуарами ВР

Укрінформ
Уповноважений Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Андрій Козловський намагався вручити в кулуарах Верховної Ради протокол про адміністративне порушення депутату від БПП Сергію Лещенку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Уповноважений підійшов до Лещенка і голосно почав оголошення про вручення йому протоколу. Це було при свідках. Однак Лещенко, не дослухавши представника НАЗК, пішов за межі кулуарів. Тоді Козловський у присутності свідків та журналістів відкрив два екземпляри протоколу про адміністративне порушення Лещенком і розписався в них. При цьому представник НАЗК відмовився коментувати, чи означає це дійство вручення депутату протоколу про адмінпорушення.

Як повідомлялося, у НАЗК заявили, що народний депутат України Сергій Лещенко вчергове не з'явився для ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення щодо наявності ознак порушення за фактом купівлі ним квартири.

У понеділок, 5 грудня, Лещенко мав можливість прибути до НАЗК протягом робочого дня, з 9-ї години ранку. Проте, згідно з клопотанням адвоката, не зміг бути присутнім на ознайомленні через особисту участь в судовому засіданні в Подільському суді та через допит в Генеральній прокуратурі України, хоча на допит у Генпрокуратурі  депутат не прибув, про що згодом повідомив його захисник, акцентували у НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку стосовно Лещенка щодо наявності ознак порушення, передбаченого ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Процедуру ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення було розпочато 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-