Герой України Петраківський прибув на лікування до США

Герой України майор Олександр Петраківський, який отримав важке поранення в голову в зоні АТО, прибув на лікування до США.

Про це повідомляє Мінсоцполітики

«Сьогодні прибув на лікування до США Герой України Олександр Петраківський», - йдеться у повідомленні.

Мінсоцполітики зазначило, що спецрейс для безпечного перевезення важкопораненого героя коштував близько 20 000 доларів США.

У Мінсоцполітики також сподіваються, що лікування буде настільки успішним, що Олександр не потребуватиме спецлітака та команди медиків на шляху додому в Україну.

"Чекаємо Героя додому звичайним рейсовим літаком. Дякуємо всім причетним до виділення коштів на лікування та транспортування Олександра Петраківського”, - підкреслюють у Мінсоцполітики.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада спеціальним бортом з України до США вилетів для проведення лікування Герой України майор Олександр Петраківський. Разом з ним до США вилетіли і його батьки.

20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом майора Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом, чим врятував йому життя. Однак сам отримав важке поранення в голову. Незважаючи на поранення, продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони і виконати бойове завдання.

За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».