КОРД у Борисполі "зірвав зустріч" торговців зброєю

Фото

Навчальну спецоперацію провели підрозділ особливого призначення Національної поліції України КОРД  та мобільний прикордонний підрозділ «Дозор» під час фінальної фази спільних навчань, яка відбулася сьогодні, 3 листопада, у терміналі «F» Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За легендою, на території аеропорту мала відбутися зустріч лідерів двох транснаціональних організованих злочинних груп. Планувалася також присутність невстановленого торгівця зброєю. Один із злочинців у супроводі охорони прибув чартерним рейсом з РФ до Києва, де на нього чекали інші зловмисники.

Фото:  Тарасов Володимир, Сироткіна Анастасія.

Спостерігали за навчаннями Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович.

Глава Уряду Володимир Гройсман підкреслив, що створення спецпідрозділів, які професійно та якісно знищуватимуть будь-які загрози, – це не разовий проект, а частина цілісної реформи правоохоронної системи, покликаної ефективно протидіяти всім злочинним викликам. За його словами, такі навчання, що проводять найкращі фахівці США та України, дають можливість створювати якісну систему порядку в нашій країні.