Справа Шеремета: десятьох співробітників "17 каналу" викликали на допит

Десятьох співробітників "17 каналу", знімальна група якого першою опинилася на місці вибуху автомобіля Павла Шеремета, отримали повістки про виклик на допит.

Про це в коментарі "Детектору медіа" повідомив журналіст каналу Андрій Лащ.

Він розповів, що 14 вересня близько 14:00 в офіс інтернет-каналу завітав слідчий центрального апарату МВС і викликав на допити 10 співробітників "17 каналу". Допити відбуватимуться в центральному апараті МВС на вулиці Богомольця, 10. "Кожного записали, кожному вручили повістку. І тепер, починаючи з 10 години (19 вересня), ми будемо ходити на бесіди до МВС. Я йду у вівторок (20 вересня – ред.)", - повідомив Лащ.

Журналіст каже, що робота каналу паралізована, тому що в структурі працює небагато людей: "Маємо, фактично, паралізований офіс, бо редактори, водії, журналісти, продюсери будуть ходити на допити".

Андрій Лащ стверджує, що "справа не розслідується", а виклики на допити розпочалися раптово, після розслідування "17 каналу" щодо підпалу телеканалу "Інтер".

Він також заявив, що надіслав запит до Федерального бюро розслідувань США, яке надає допомогу українським слідчим, з проханням пояснити, чи саме так мають працювати правоохоронні органи, зацікавлені в розслідуванні.

Нагадаємо, журналісти "17 каналу" першими опинилися на місці вбивства Павла Шеремета зранку 20 липня. Вони зняли й розмістили в інтернеті відео, на якому Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео видно, що журналіст на той момент ще був живим. "17 канал" пояснив свою появу на місці вбивства раніше решти журналістів випадковістю: мовляв, журналісти чатували під будинком Віталія Кличка, щоб записати з ним інтерв’ю, але не знали, що мера немає в Києві.

Як повідомлялося, слідство у справі про вбивство Шеремета отримало доступ до документів "Української правди", "17 каналу та холдингу "Вести".