Деканоїдзе розповіла, як просувається справа Шеремета

Деканоїдзе розповіла, як просувається справа Шеремета

Укрінформ
Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе розповіла, як просувається слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це інформує "112 Україна".

"У нас серйозного прориву поки немає. Якщо буде такий прорив, це мій інтерес, всієї правоохоронної системи, тому що я неодноразово сказала, що це справа честі не тільки моєї або поліцейських, або правоохоронців, але це справа честі для держави, щоб ми виявили всіх важких злочинців, які залучені у цю ситуацію. У нас величезна рутинна робота, яку ми робимо. В першу чергу, це дослідження території, це виїмки декількох тисяч терабайт відео, які ми повинні переглянути, це опитування декількох десятків-сотень осіб, яке ми зараз робимо. Цим займаються і оперативники, і слідчі", - наголосила Деканоідзе на брифінгу.

При цьому вона заявила, що проти розголошення будь-якої інформації, бо це шкодить слідству: "Як тільки буде новина, я особисто вам всім повідомлю".

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня унаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівнику інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, однак її самої в авто не було. Поліція кваліфікувала вибух авто з Шереметом як умисне вбивство.

22 липня в мережі з'явився відеозапис з камер спостереження, на якому зафіксовано момент закладення вибухівки під авто журналіста.

Тоді генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв з ганьбою звільнити правоохоронців, які "злили" відео з матеріалів слідства щодо. Ключова версія слідства щодо вбивства Шеремета – помста за професійну діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-