Україна забрала з окупованого Донбасу 23 зеків

На підконтрольну українській владі територію у четвер прибули 23 засуджених, які відбували покарання в місцях позбавлення волі в так званій ДНР.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Сьогодні, 21 липня 2016 року, з ініціативи уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулася чергова передача засуджених осіб із непідконтрольної уряду України території. Цього разу 23 засуджених, які відбували покарання в місцях позбавлення волі в так званій ДНР і виявили бажання бути переміщеними для подальшого відбування покарання на підконтрольну уряду України територію, були передані Уповноваженому з прав людини", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що за рік було переміщено 110 засуджених осіб із непідконтрольної уряду України території.

У прес-службі омбудсмена нагадали, що рік тому, у липні 2015 року, відбулася передача перших дев'яти українських засуджених. Під час другої передачі, яка відбулася 5 серпня 2015 року, вдалося забрати 20 в'язнів з Донецького слідчого ізолятора. Вже 8 грудня 2015 року Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською проведено третю успішну операцію з передачі 20 засуджених, які відбували покарання у Єнакіївській виправній колонії № 52. Згодом, 5 лютого 2016 року, 18 засуджених, які перебували в різних установах системи виконання покарань Донецької області, повернулися із непідконтрольної уряду України території на контрольовану. 20 квітня 2016 року були передані ще 20 засуджених осіб із непідконтрольної уряду України території.