Лутковська домовилася з окупантами про переведення з Криму 18 в`язнів

Лутковська домовилася з окупантами про переведення з Криму 18 в`язнів

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська домовилася про переміщення на підконтрольну Україні територію 18 в`язнів з АР Крим.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена. 

"Ми досягли домовленості щодо 18 ув'язнених, але це неповний перелік", - повідомила Лутковська після зустрічі зі своїм колегою з Російської Федерації Тетяною Москальковою. 

"Ми обмінялися списками, ми їх звірили. Мій список трохи більший, він налічує близько 40 осіб. Я передала його Тетяні Миколаївні для подальшого обговорення. Обговорювалося багато тем, а рішення щодо них знайдемо під час наступних зустрічей", - впевнена омбудсмен. 

За її словами, під час наступної зустрічі також обговорюватимуться проблеми з порушенням прав українців та кримських татар в АР Крим та ув'язнених українців у РФ. 

"Ми домовилися, що підгрунтям для подальших контактів будуть питання захисту прав людини на території наших держав незалежно від політики та міждержавних стосунків. Крім того, хочу нагадати, що ще у 2013 році ми уклали Меморандум про співпрацю між омбудсманами України і Російської Федерації. Ми порозумілися на тому, що цей меморандум треба актуалізувати, що його треба привести у відповідність до існуючого стану справ", - заявила Лутковська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-