За добу прикордонники відмовилися від чотирьох хабарів

Державна прикордонна служба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати курс, направлений на очищення свої лав від корупційних проявів.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зараз у відомстві триває операція «Чисті руки», мета якої викорінення корупційних схем та виявлення окремих осіб-корупціонерів.

Менше ніж за місяць після початку антикорупційної операції зафіксовано понад 70 випадків відмов прикордонників від хабарів.

Лише за минулу добу прикордонники припинили чотири спроби пропонування неправомірної вигоди.

Прямуючи через автомобільний пункт пропуску «Кучурган-авто» на вихід з України, громадянин Туреччини запропонував прикордонникам Білгород-Дністровського загону неправомірну вигоду у розмірі 50 доларів США. Чоловіка передали до Національної поліції.

Ще одного громадянина Туреччини, який прибув авіарейсом зі Стамбулу, зупинили в аеропорту прикордонники Херсонського загону. Під час проходження паспортного контролю чоловік поклав в документи 50 долларів США. Зазначену особу прикордонники не пропустили та проставили заборону в’їзду на територію України терміном на 3 роки.

В пункті пропуску «Рені-авто» прикордонники Ізмаїльського загону теж зафіксували спробу дачі хабаря громадянином Болгарії у розмірі 10 доларів США.

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» прикордонники зупинили громадянина України, який прямуючи на неконтрольовану територію, намагався під час проведення перевірки документів дати хабар у розмірі 200 гривень. Про даний факт проінформовано співробітників Національної поліції.