Прикордонники посилять заходи безпеки на період Великодніх та травневих свят

Під час Великодніх та травневих свят Держприкордонслужба України посилить заходи безпеки на державному кордоні та в контрольованих прикордонних районах.  

Про це повідомляє прес-служба ДПС України.

"Основна мета зазначених заходів - недопущення проникнення під виглядом мирних громадян терористів, диверсантів та провокаторів, а також провозу зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через державний кордон", - йдеться у повідомленні.

Прикордонники взаємодіятимуть з представниками Нацполіції, Нацгвардії, Держслужбою з надзвичайних ситуацій та здійснюватимуть ретельну перевірку документів осіб та транспортних засобів, які перебуватимуть поблизу державного кордону.

"У період святкових днів прикордонники забезпечуватимуть цілодобове чергування ситуативних груп для реагування у випадку зміни обстановки, а також з метою локалізації конфліктних ситуацій у пунктах пропуску та на державному кордоні", - зазначають у Держприкордонслужбі.

У прикордонних підрозділах, особливо в тих, які задіяні в АТО, будуть проведені додаткові практичні заняття щодо протидії терористичній діяльності бойовиків та щодо готовності до відбиття у разі раптових нападів.

Крім того, прикордонники перевірять готовність корабельно-катерного складу до дій у разі ускладнення обстановки, а також здійснюватимуть заходи з метою контролю та перевірки за виходом морських та річкових суден.