На кордоні з Польщею затримали далекобійника з бурштином

Фото, відео

В міжнародному пункті пропуску "Ягодин-авто" прикордонники спільно з СБУ попередили спробу незаконного переміщення до Польща майже 6 кілограмів бурштину.

Про це інформує Держприкордонслужба.

"Для оформлення на виїзд із України на вантажному автомобілі "Івеко" прибув 40-річний житель міста Луцьк Волинської області. Прикордонники запідозрили, що чоловік перевозить заборонені до переміщення предмети, тому і вирішили провести поглиблений огляд його автомобіля із застосуванням технічних засобів прикордонного контролю", - йдеться у повідомленні.

В ході огляду кабіни під панеллю приладів та під декоративною обшивкою спального відділення було виявлено перемотані скотчем пакунки з необробленим камінням бурштину вагою 5 кілограмів 840 грамів. Пояснити, звідки взялось каміння далекобійник не зміг.

Бурштин відправили на експертну оцінку, автомобіль, як засіб незаконного переміщення товарів, оцінено у 277 тисяч гривень та вилучено.

"За цим фактом до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення", - повідомили у прес-службі.