Геращенко: Законопроекти про видобуток бурштину перевірять на відповідність євронормам

Геращенко: Законопроекти про видобуток бурштину перевірять на відповідність євронормам

Укрінформ
Законопроекти про видобуток бурштину перевірять на відповідність європейським нормам.

Про це повідомила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко в Facebook.

Вона заявила, що відбулася робоча нарада щодо ситуації з незаконним видобутком бурштину, на якій були присутні представники всіх політичних фракцій і груп, екологічного комітету з питань правосуддя, Міністерства екології та МВС, від громадськості - представники союзу ювелірів.

"Бачу три ключові проблеми: необхідність узаконити виробництво, щоб люди працювали в визначеному законом правовому полі; при цьому потрібно унеможливити варварські способи видобутку бурштину, що знищують природне середовища, екологічні питання є пріоритетними; кондрабанда бурштину, в'яла реакція правоохоронних органів на знищення природи і цю контрабанду; відновлення природного середовища після варварського видобутку; вирішення проблеми легальної роботи людей, що живуть видобутком. В ВР підготовлено законопроекти про бурштин, який чекає свого другого читання", - заявила вона.

На думку Геращенко, приймати ці закони потрібно паралельно з посиленням кримінальної відповідальності за контрабанду та незаконне видобування.

"Також ці закони, що стосуються промислового видобутку, мають повністю відповідати нормам європейського права, особливо в частину захисту природного середовища, в екології. Домовилися: терміново передати міністерству екології законопроекти для експертизи, звернутися до європейської сторони з проханням надати експертизу законопроектам, що стосуються видобутку бурштину , на предмет відповідності європейським нормам. Також звернемося до литовських і польських колег з проханням надати технічну допомогу в експертизі цих законопроектів", - додала вона.

Нагадаємо: голова ВР Андрій Парубій доручив створити робочі групи для розробки законодавства у галузі видобутку бурштину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-