Підозрюваний у розстрілі групи Ендрю киває на диверсантів

Фото

Підозрюваний у розстрілі групи "Ендрю" Олександр Свідро повністю заперечує обвинувачення у причетності до злочину і запевняє, що має алібі.

Про це він заявив у понеділок кореспондентові Укрінформу за результатами засідання Краматорського міського суду, який продовжив йому на 2 місяці термін перебування під домашнім арештом.

Свідро не виключає, що напад на групу був здійснений ворожою диверсійно-розвідувальної групою. "ДРГ противника здійснювали такі напади неодноразово, у тому числі і на нас, на комбрига Ніколюка. Був розстріл однієї з груп батальйону "Золотих воріт" у цьому ж районі, також підрив на міні групи спецназу 8-го полку, розстріл такої самої мобільної групи, але вже 1 березня 2016 року. Точнісінько такий самий напад був здійснений в районі н.п.Тепле із застосуванням таких самих мін, у результаті чого загинув боєць 80-ї бригади. Все це відбувалося в одному і тому самому районі", - заявив він.

Крім того, за словами екс-страшини розвідроти, він має алібі, оскільки в ніч підриву мобільної групи перебував у розташуванні бригади в с.Геєвка, про що є відповідні свідчення.

"Змій" також повідомив, що за період його перебування під домашнім арештом жодних нових слідчий дій з ним не проводилося, слідчі не телефонували, за винятком одного дзвінка з метою виклику до суду. Також йому не повідомляли про появу нових матеріалів у справі.

Колишній старшина розвідроти 92-ї бригади Свідро підозрюється в тому, що 2 вересня 2015 року, "діючи за попередньою змовою групи осіб, вчинив у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, умисне вбивство двох осіб" - членів мобільної групи по боротьбі з контрабандою Андрія Галущенка з позивним "Ендрю" та співробітника фіскальної служби Дмитра Жарука - та "незакінчений замах на ще 4 осіб у зв'язку з виконанням ними свого обов'язку".  

Закон передбачає покарання за такий злочин до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 12 та 14 лютого за підозрою у вбивстві мобільної групи "Ендрю" було затримано та поміщено під варту у СІЗО двох колишніх розвідників 92-ї омбр Олександра Свідра (позивний "Змій") та Павла Долженка (позивний "Крим") відповідно. Пізніше обом колишнім військовослужбовцям обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Рішення про продовження запобіжного заходу  щодо Долженка Краматорський міський суд прийматиме у середу, 13 квітня.

Фото: www.hromadske.tv