Яценюк розповів про надскладні завдання КОРДу

Фото

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у п'ятницю, 1 квітня, взяли участь у церемонії вручення сертифікатів 17 інструкторам категорії "В" Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) Національної поліції України, які навчалися у представників окремих спецпідрозділів США. 

Про це повідомляє Урядовий портал

Глава уряду підкреслив, що створення "КОРДу" забезпечить не лише ще один елемент реформи поліції, а й у цілому реформи правоохоронної та суддівської систем України: "Ці українські поліцейські займуться надскладною справою - справою захисту свідків, які даватимуть свідчення проти злочинців, мафії, проти будь-яких посадовців чи так званих "сильних світу цього".

Нині, зазначив Яценюк, свідок може дати свідчення на процесі досудового слідства, але в суді внаслідок залякування чи тиску відмовляється від своїх свідчень, тому що держава не має можливості його захистити. 

Реформа Національної поліції, підкреслив він, - це дійсно успішна реформа, що отримала дуже широку підтримку серед громадян країни.

"На українських вулицях з'явилися нові поліцейські, які по-новому захищають права і свободи людини і громадянина, по-новому ставляться до свої служби і служать українському народу", - сказав Яценюк.

Він висловив вдячність уряду Сполучених Штатів Америки та присутньому на церемонії Надзвичайному та Повноважному Послу США в Україні Джеффрі Пайєтту за допомогу українській правоохоронній системі побудувати справедливу судову систему і дійсно потужну українську поліцію.

Глава уряду відвідав казарму в Центрі підготовки підрозділів спеціального призначення Національної поліції, де проживають поліцейські під час тренінгів, побував на тренуваннях "Супроводження особи під охороною".

Фото: Андрій Кравченко/Укрінформ

Нагадаємо, у жовтні 2015 року за участю американських фахівців проведено тренінг кандидатів на посади інструкторів спецпідрозділу "КОРД" групи "А", серед основних завдань якої - звільнення заручників, порятунок поліцейських і цивільних, які потрапили під обстріл, участь у антитерористичних операціях, забезпечення силової підтримки поліцейських на особливих заходах. За результатами тренінгу сертифікати отримали 19 осіб.

Розпочато відбір кандидатів до підрозділів "КОРД" по всій Україні. Заплановано набрати 3076 поліцейських.