Прапори «Великої Української Ходи» дісталися Сєверодонецька

До 121 прапора, які учасниця "Жіночої сотні" Майдану Катерина Валевська зібрала у 113 українських містах, у четвер приєднався 122-й, підписаний українськими патріотами Сєверодонецька.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Акція розпочалась 14 вересня 2014 року. 120 днів, без зупинки, не заїжджаючи додому, я йшла Україною. 11 січня 2015–го вона була завершена, оскільки спочатку планувалося зібрати 100 прапорів. 16 грудня я їх забрала з музею в селищі Верховина, щоб у новорічну ніч привезти  на позиції батальйону «Айдар» під Горлівкою. Я думала, відразу їх поверну назад, але люди почали звертатись до мене в Інтернеті із проханнями приєднати до колекції свої прапори», - розповіла  Валевська.

Акція учасниці «Жіночої сотні» Майдану і волонтера батальйону «Айдар» Катерини Валевської  отримала назву «Велика Українська Хода». Вона не має партійно-політичного забарвлення, просто в кожному місті, куди активістка дістається, до її прапорів додається ще один чи два. Є тут і прапори міст, сьогодні непідконтрольних Україні – Донецька, Луганська, Севастополя, кримськотатарський прапор.

Перед Сєверодонецьком Валевська побувала в Попасній та Кремінній. Наступними населеними пунктами стануть райцентр Новоайдар, місто Щастя і Станиця Луганська.

За словами жінки, уже готується до друку великий фотоальбом, присвячений Ході. Перші примірники будуть подаровані рідним Героїв Небесної сотні.