У Міноборони розповіли про вчорашній вибух на полігоні під Харковом

У вибуху бойової гранати РГД-5 на полігоні Харківського університету Повітряних Сил України ім.Кожедуба, де поранення рук і ніг отримали офіцер і курсант, за висновком слідчих, не було злого наміру.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Горбунов.

"Бойова граната вибухнула напередодні під час планових занять з вогневої підготовки. Вибух, уточнили слідчі, стався саме в тому окопі, де знаходилися офіцер-викладач і курсант молодшого курсу інженерно-авіаційного факультету. В обох, за інструкцією, були бронежилети і каски. Під час вибуху обоє отримали осколкові поранення рук і ніг. Встановлено, що у вибуху не було злого наміру", - зазначив Горбунов.

За його словами, слідство ведуть офіцери Харківського зонального відділу військової служби правопорядку. "Подія поки що не отримала кваліфікації і не внесена в Єдиний реєстр правопорушень", - додав представник МОУ.

За його словами, багатоцільовий полігон під Харковом, яким також користуються Харківський національний університет внутрішніх справ і військовий ліцей, після короткої перерви у зв'язку з інцидентом знову відкритий для практичних занять.

 Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 березня близько 11-ї ранку під час планових занять з кидання бойових гранат на полігоні біля села Великі Проходи під Харковом стався вибух, постраждали дві людини. Ведеться слідство.