Ще один бойовик втік від "руcького міра"

Відео

У рамках програми Служби безпеки "На тебе чекають вдома" українським правоохоронцям добровільно здався мешканець Слов'янського району Донецької області, який був членом незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У 2014 році чоловік, будучи членом одного з місцевих осередків Донецького козацтва та підтримуючи ідею "руcького міра", приєднався до незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР". Він зі зброєю в руках ніс службу на блокпостах. Потрапивши під обстріл, бойовик усвідомив хибність свого вчинку, з часом розчарувався в ідеях новоствореної псевдореспубліки, вирішив кинути зброю та самовільно залишити бойовиків. При першій нагоді, приєднавшись до групи біженців, він виїхав до Росії", - зазначили у відомстві.

Дізнавшись від рідних про програму СБУ, чоловік вирішив скористатись її умовами та повернутись на підконтрольну Україні територію.

Служба безпеки перевіряє діяльність чоловіка в незаконних збройних формуваннях. Колишній бойовик після завершення слідчих дій зможе повернутися до мирного життя на вільних від терористів територіях України.