На зустрічі Кличка з родинами героїв Небесної сотні розгорівся скандал

Родини загиблих киян - Героїв Небесної Сотні під час зустрічі з мером столиці Віталієм Кличком обурилися, коли почули інформацію, що влада Києва виплатила їм 6 млн грн, і вимагають детального звіту щодо виплачених коштів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, скандал виник під час зустрічі з Кличком у КМДА. Зокрема, мер Кличко на зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні з нагоди другої річниці подій на Майдані заявив, що виділено близько 6 млн гривень на соціальне забезпечення родин Героїв Небесної Сотні. «Членам родин Героїв Небесної Сотні неодноразово надано матеріальну допомогу з нагоди державних свят. Ми виплатили допомогу героям Небесної Сотні на суму більш ніж 6 мільйонів гривень», - сказав Кличко.

Однак, родичі загиблих не погодилися з озвученими сумами. Зокрема, мати Героя Небесної Сотні Інна Плеханова заявила, що всі родичі загиблих спілкуються і знають про всі виплачені гроші, які отримували.

«Я отримувала виплати три рази на суми 300, 200 і 6 тис. 650 гривень. Звідки взялась сума в 6 мільйонів гривень?» - запитала Плеханова.

Родини Героїв Небесної Сотні були обурені озвученою сумою і вимагають від апарату Кличка поіменного звіту щодо виплачених коштів.

Мер Києва запевнив, що всім членам родин відзвітують по всім виплатах, і запевнив, що всі суми прозорі.

За словами Кличка, найближчим часом звіт буде оприлюднений.

Як повідомила прес-служба КМДА за результатами цієї зустрічі, Кличко доручив у найкоротший термін підготувати проект рішення Київради про надання пільг на сплату житлово-комунальних послуг родинам киян - Героїв Небесної Сотні. 

«25 лютого відбудеться чергова сесія Київради. І я доручаю внести це питання як невідкладне. Впевнений, весь депутатський корпус підтримає пропозицію щодо надання пільг родинам Героїв Небесної Сотні», – зазначив Кличко на зустрічі.

Також, за інформацією прес-служби, мер наголосив, що, незважаючи на складну економічну ситуацію, столична влада намагається підтримати родини загиблих Героїв. Так, у 2015 році у рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч людям» членам сімей Небесної Сотні було надано адресну матеріальну допомогу з нагоди державних свят. І зазначив, що на сім’ї Героїв Небесної Сотні поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», їм надані пільги ветеранів війни.

«За законом України, сім’ям осіб, які загинули під час участі в Революції Гідності, надаються пільги на позачергове забезпечення житловою площею. Це так само стосується людей, які стали інвалідами внаслідок поранень та каліцтв, отриманих на Майдані», – сказав Київський міський голова. І зазначив, що сьогодні сертифікати на квартири отримали родини шести Героїв Небесної Сотні та один Герой, який втратив здоров'я внаслідок подій на Майдані.