Реєстрація на вступ до магістратури почнеться завтра - що треба знати

У вівторок, 7 травня, розпочинається реєстрація на вступ в магістратуру.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, передає Укрінформ.

"7 травня розпочинається реєстрація для участі в єдиному вступному іспиті (ЄВІ) та єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ), яка триватиме до 29 травня 2024 року включно", - йдеться у повідомленні.

Реєстрацію здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти. Для реєстрації вступник має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого визначеного закладом вищої освіти каналу зв’язку скановані копії реєстраційних документів.

Як зазначають в УЦОЯО, заповнюючи заяву-анкету й надаючи інформацію, необхідну для оформлення екзаменаційного листка, потенційний учасник вступних випробувань має вказати населений пункт в Україні або за кордоном, у якому бажає пройти ЄВІ або ЄФВВ.

Тестування відбудуться лише в тих містах України, де безпекова ситуація уможливлює створення пунктів тестування для проведення комп’ютерних онлайн-тестів, а також у деяких містах за кордоном, де партнерські установи / організації готові підтримати проведення вступних випробувань.

Основні сесії в межах ЄВІ та ЄФВВ проходитимуть у населених пунктах 21 області України та місті Києві. Наразі неможливо провести вступні випробування в АР Крим, Донецькій, Луганській і Херсонській областях, місті Севастополі.

Читайте також: На додаткову сесію мультитесту можна зареєструватися з 10 по 15 травня

ЄВІ та ЄФВВ за кордоном буде проведено тільки під час основної сесії. ЄВІ заплановано в 9 країнах Європи: Болгарії, Великій Британії, Литві, Німеччині, Польщі, Португалії, Словаччині, Франції та Чехії; ЄФВВ – у 7: Болгарії, Великій Британії, Німеччині, Польщі, Португалії, Словаччині й Чехії.

Як повідомляв Укрінформ, уряд ухвалив реорганізацію двох закладів вищої освіти з метою створення потужних регіональних університетських центрів.