Стрілок «Оплоту» проведе 10 років в українській тюрмі

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області за матеріалами Служби безпеки України засудив до десяти років позбавлення волі бойовика терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Мешканець Донецька був захоплений бійцями Збройних сил України у липні 2015 року під час бойового зіткнення у районі шахти "Трудівська" в Мар'їнському районі.

Слідчі СБУ довели на судовому процесі, що бойовик з травня 2014 року до липня 2015 року входив та брав активну участь у незаконних збройних формуваннях "ДНР". Спочатку він перебував у т.зв. батальйоні "Оплот", а з січня 2015 року - у терористичному угрупованні "республіканська гвардія ДНР" на посаді стрілка.  Співробітники спецслужби встановили, що бойовик чинив збройний опір силам антитерористичної операції, здійснював охорону блокпостів та збирав інформацію про переміщення українських військових підрозділів», - йдеться у повідомленні.

Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації, сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.