На Донеччині затримали бойовика-артилериста

На Донеччині затримали бойовика-артилериста

Укрінформ
У Донецькій області поліція затримала бойовика «ДНР», який залишив терористів, які перестали йому платити гроші.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

«Наші співробітники кримінальної поліції Донеччини затримали чергового «воїна ДНР»... 15 січня 2016 року «вояці» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 КК України, а 16 січня судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - написав Аброськін.

Він розповів, що в липні 2014 року 25-річний житель Дзержинська заради заробітку прибув у «військову частину ДНР». Тоді ж його «направили для навчання військовій справі» у Російську Федерацію, в Ростов-на-Дону, а потім відправили його «служити» Сніжне, в бандформування «Оплот».

Бойовик показав, що в Сніжному брав участь в артилерійських обстрілах Тореза з боку Сніжного, «мабуть, для створення картинки для російських ЗМІ про обстріл «міст Донбасу українськими карателями».

«Потім сценарій, вже знайомий по розповідях подібних йому «вояк»: «припинили давати гроші – не доходила гуманітарка – написав рапорт – приїхав на підконтрольну Україні територію», - зазначив голова обласної поліції.

Також констатував, що затриманий бойовик повідомив про 18 своїх «однополчан», щодо більшості з яких у поліції вже була інформація, і «всі вони оголошені в розшук».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-