У Хмельницькому відкрили дитячий майданчик за ескізами загиблого захисника

Фото

У центральному парку Хмельницького в День Героїв відкрили дитячий майданчик, виготовлений за ескізами загиблого на війні Андрія Черніцького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Хмельницький активіст Андрій Черніцький ще у 2018 році загорівся ідеєю створення дитячого майданчика “Павучок”, власноруч зробив креслення і прорахунки матеріалів. Однак не встиг втілити задумане — з перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем пішов захищати Україну. Він загинув, прикриваючи побратимів.

В пам'ять про Андрія за його ескізами комунальники Хмельницького виготовили дитячий комплекс “Павучок”. Витратили на це близько 900 тисяч гривень.

У День Героїв майданчик відкрили у центральному парку. Стрічку перерізали дружина і діти загиблого воїна.

“Найбільше втішилися донька і син, вони дуже горді, що цей майданчик задумав їхній татко. Андрій завжди хотів, щоби малеча проводила активно час. Тому, мабуть, в його кресленнях стільки різних гойдалок і гірок. А тепер в них ще й часточка його душі”, - поділилась враженнями вдова Іванна Черніцька.

На відкриття об'єкта прийшли побратими захисника, друзі, рідні, небайдужі хмельничани, представники влади.

Читайте також: У тернопільському музеї відкрили виставку графічних портретів загиблих захисників України

“Андрій при життю був унікальною оптимістичною людиною, неймовірно любив своє місто та свою країну. Для нас велика честь в пам'ять про нашого героя відкрити цей майданчик. Дитячий сміх, який тут лунатиме, буде найкращим його вшануванням і нагадуватиме, що нам є для кого боротись та перемагати”, - сказав міський голова Олександр Симчишин.

Андрій Черніцький брав участь у Революції Гідності та захищав країну з 2014 року. З початком повномасштабного вторгнення потрапив у 19-й окремий стрілецький батальйон. 1 липня 2023 року командир стрілецького відділення Черніцький загинув, прикриваючи побратимів. Поховали 39-річного бійця на Алеї Героїв у Хмельницькому.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі відкрили Алею памʼяті загиблих захисників «Незламні».

Фото: Лілія Коцюк