У Тернополі відкрили Алею памʼяті загиблих захисників «Незламні»

У Тернополі відкрили Алею памʼяті загиблих захисників «Незламні»

Фото
Укрінформ
У Тернополі з нагоди Дня Героїв України відкрили Алею памʼяті «Незламні» на бульварі Тараса Шевченка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у серці нашого міста ми відкриваємо Алею памʼяті «Незламні». Коли дивишся на ці 276 фотографій молодих людей, то серце крається від болю. На них очі Героїв, сповнені планами, мріями і великою любов'ю до своєї країни. Їх імена, їх історії назавжди переплетені з історією України. Вони назавжди будуть у нашій пам'яті і наших серцях", - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Міський голова вручив звання «Почесний громадянин міста Тернополя» рідним загиблих Героїв. Заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко вручив вручив державні нагороди (посмертно) сім'ям загиблих військових з Тернопільщини.

До портретів Героїв на Алеї пам'яті прийшли рідні, близькі, друзі, принесли квіти. Жанна Балдюк прийшла до портрета свого сина Артура-Артема, який загинув 20 січня 2023 року на Луганщині.

У Тернополі відкрили Алею памʼяті загиблих захисників «Незламні» / Фото: Юлія Томчишин

"Кожна така подія - це надзвичайно боляче, але це ще одне підтвердження, що мій син - Герой. Я стараюся бути сильною, я розумію, що мій син віддав життя за Україну, за те, щоб усі ми жили в мирі. Артур пішов у військкомат у перший день війни. Він був переконаний, що не можна зволікати. Що потрібно йти захищати Україну", - пригадує мати Героя.

Читайте також: На Вінниччині створюють трояндові Алеї слави на честь загиблих захисників

У тернопільському парку «Сопільче» посадили "Алею пам'яті" на честь загиблих захисників України. Акцію організував тернопільський «Карітас» спільно з родинами загиблих військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-