Вінниця та німецький Карлсруе спільно розроблять план покращення міської мобільності

Вінниця та німецький Карлсруе за грантові кошти спільно розроблять план покращення міської мобільності та пришвидшення руху громадського транспорту в обласному центрі.

Про це у Фейсбуці повідомляє вінницький міський голова Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Розпочинаємо новий спільний проєкт із німецьким містом-побратимом Карлсруе. Він спрямований на подолання інфраструктурних викликів, які виникли внаслідок війни у Вінниці, та й загалом в громадах центрального та західного регіонів. Тому ми вже сьогодні шукаємо рішення, які можуть змінити ситуацію та покращити міську мобільність. В планах – пришвидшення руху громадського транспорту Соборною зі збереженням пріоритетності пішоходів та велосипедистів», - написав Моргунов.

Читайте також: Німеччина розширює партнерство з ЮНІСЕФ задля майбутнього дітей і молоді в Україні

За його словами, йдеться про збільшення навантаження на дороги та громадський транспорт громади через те, що суттєво зросла кількість мешканців та приватних автівок. Це робить пересування містом складнішим і довшим.

Міський голова зазначає, що якщо залишити це питання без уваги, з кожним роком ситуація на дорогах Вінниці, особливо в центральній частині міста, ставатиме гіршою.

Сторони працюватимуть над проєктом за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва (BMZ) та Engagement Global gGmbH (EG). Цей грант допоміг залучити муніципалітет Карлсруе. За основу підвищення міської мобільності у Вінниці буде взято досвід європейських фахівців, які вже успішно реалізовували подібні проєкти, зокрема в Німеччині.

На даному етапі міська влада та закордонні партнерами розроблятимуть план трансформації, а після перемоги розпочнуть реалізацію напрацювань.

Читайте також: Уряд Німеччини розробив заходи мобілізації ресурсів приватного сектору для відбудови України

Як повідомлялось, у грудні 2023 року мери трьох міст - української Вінниці, французького Нансі та німецького Карлсруе уклали угоду про співпрацю, а їхні міста стали потрійними містами-побратимами.

Фото: facebook.com/SAMorgunov