Мер Голої Пристані два роки в полоні - росіяни викрали його з дому 28 березня 2022-го

Голопристанський (Херсонська область) міський голова Олександр Бабич вже два роки знаходиться у полоні - росіяни викрали його 28 березня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це написала у Телеграмі Голопристанська міська військова адміністрація.

«Голопристанський міський голова Олександр Бабич вже два роки знаходиться у полоні…28 березня 2022 року його цинічно викрали прямо з дому окупанти-терористи, він і досі знаходиться в полоні РФ під психологічним та фізичним тиском», - ідеться у повідомленні.

Фото: Голопристанська МВА

Як нагадали у МВА, після початку повномасштабного російського вторгнення й окупації Херсонської області протягом місяця очільник Голопристанської міської територіальної громади Олександр Бабич продовжував виконувати свої обов’язки й піклуватися про місто та села громади. Він, щоб запобігти мародерству та диверсіям, організував патрулювання Голої Пристані, незважаючи на присутність окупантських БТРів з озброєними російськими військовими, відповідав на звернення містян, організовував постачання продуктів до магазинів, в яких вже закінчувалися запаси.

Читайте також: Масове вбивство «азовців» в Оленівці: розповідь бранця, який вижив

Підкреслюється, що міський голова до останнього залишався з громадою в місті та не зрадив країні, своїй громаді, своїм ідеалам, цінностям, принципам, патріотизму та совісті.

«Для жителів Голопристанської МТГ він є прикладом справжнього патріота своєї країни», - наголосили у МВА.

Зазначається, аби підтримати ув'язненого російськими окупантами мера жителі громади, хто знаходиться на підконтрольній території, неодноразово збирались на мітинги та брали участь в акціях на підтримку цивільних ув’язнених, які за свої патріотичні переконання зараз перебувають у російських в’язницях, заявляючи українцям і всьому світові про зухвале порушення міжнародних прав людини Російською Федерацією, закликаючи до активних дій щодо звільнення викрадених українських патріотів на окупованих територіях.

Читайте також: У Запоріжжі близько сотні людей вийшли на акцію «Не мовчи - полон вбиває»

Як повідомляв Укрінформ, у місті Гола Пристань на Херсонщині 28 березня 2022 року російські військові викрали міського голову Олександра Бабича, у місті проводили обшуки.

Серед утримуваних росіянами - іспанський волонтер Мар’яно Гарсіа Калатаюда, відомий як Маріо. Його перевезли з Херсона, де було затримано, до Криму. Також окупанти незаконно утримують без винесення обвинувачення міського голову Голої Пристані Олександра Бабича.