Із прифронтового Невського на Луганщині евакуювали ще трьох людей

Із прифронтового Невського Луганської області евакуювали ще трьох місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, 72-річна жінка і двоє чоловіків, віком 73 і 55 років, обрали різні, більш безпечні регіони України, і житлом вони забезпечені.

“У разі виникнення питань зможуть звернутися до Красноріченської військової адміністрації – посадовці підтримують зв’язок із кожним евакуйованим із деокупованих сіл громади”, - запевнив очільник ОВА.

В ОВА додали, що 26 грудня росіяни намагалися просунутися уперед у Серебрянському лісі, де піхота росіян штурмувала за підтримки авіації.

Ще один авіаційний удар ворог завдав по Білогорівці. По ній, а також по Невському війська РФ били з мінометів та артилерії.

Як зазначили в ОВА, аби підвищити явку та приховати недоліки примусової паспортизації, у ЦВК РФ вирішили надати повноваження виборчкомам на тимчасово захоплених територіях самостійно затвердити переліки документів, за якими можна буде проголосувати на виборах президента РФ.

“У так званій “ЛНР” дозволено брати участь у "неволевиявленні" й з паспортом України. Втім, ЦВК РФ зняла з себе відповідальність, підкресливши, що це вибір місцевої загарбницької влади”, - зауважили в ОВА.

Аби агітація відбувалася трохи бадьоріше, до тимчасово захоплених міст і районів почали передавати автоклуби – багатофункціональні будинки культури на колесах.

Читайте також: Загарбники знищили на Луганщині більш як 26 тисяч гектарів лісів

Як додали в ОВА, 28 таких автівок Мінкульт РФ обіцяв закупити ще у березні, і 25 грудня пропагандистський центр уже працював у Старобільському районі.

Як повідомляв Укрінформ, у Сєвєродонецьку чоловіків при спробі отримати адмінпослуги росіяни відправляють до військкомату.

Фото ілюстративне