«Спочатку дрони – потім стадіони»: у Львові вимагали звільнити голову ОВА Козицького

Фото

У Львові відбулася чергова акція «Спочатку дрони – потім стадіони». Понад 300 пікетувальників пройшли по центру міста до обласної військової адміністрації, де вимагали відставки начальника ОВА Максима Козицького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні, 3 листопада, у Львові відбувся дев’ятий пікет «Спочатку дрони – потім стадіони». Цього разу сотні людей, серед яких активісти, волонтери, військові, дружини та рідні захисників зібралися біля пам’ятника Шевченка на площі Свободи та пройшли ходою до обласної військової адміністрації.

У Львові пікетувальники вимагають відставки Козицького через непершочергові розтрати ОВА / Фото: Анастасія Смольєнко

Пікетувальники вимагали зменшити некритичні витрати та збільшити підтримку ЗСУ. В руках люди несли плакати з написами: «Владо, почуй громаду», «Потрібні дрони, а не бруківка», «Гроші на ЗСУ», «Моєму татові потрібні авто і дрони, а не стадіони» тощо.

Читайте також: Жителі Луцька вийшли на акцію «Дрони замість бруківки»

До протестувальників вийшов заступник голови Львівської ОВА Іван Собко, але оскільки він не зміг дати відповіді на запитання людей, його попросили піти з мітингу.

«Ми звернулися з петицією, яку підписали 25 тисяч людей до уряду, нам нічого конкретного не відповіли і результату це не дало. Тоді ми звернулися до Президента, оскільки Козицького призначав саме він. У зверненні ми попросили проконтролювати некритичні витрати та навели приклади із планів побудувати спорткомплекси, дороги, стадіони і т.д. Президент нашу скаргу скерував на розгляд Львівської ОВА. Після того ми зробили звернення в Генеральний штаб, оскільки закон каже, що він має повноваження контролювати діяльність військових адміністрацій, наразі очікуємо на відповідь», - сказав активіст, волонтер Святослав Літинський.

Присутні на мітингу підписали звернення до Львівської обласної ради, в якому закликають обласних депутатів проконтролювати, щоб ОВА виконувала їх рішення про виділення 75% військового ПДФО на потреби військових та створити перелік першочергових видатків. Відтак, якщо ці вимоги не будуть виконані, мітингувальники планують на наступну п’ятницю ще чисельніше зібрання біля адміністрації.

Читайте також: Як вилучення “військового” ПДФО до держбюджету вплине на життя ОТГ

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня під Львівською обласною військовою адміністрацією пройшов восьмий мітинг у межах акції проти некритичних витрат бюджету. Тоді перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик підтвердив, що адміністрація планує виділити додаткові 50 млн грн на потреби безпеки.