Російського військового заочно засудили до 14 років в’язниці за вбивство жителя Чернігова

Фото

Пілота збитого російського військового літака, який у березні 2022 року розстріляв з пістолета жителя Чернігова на території його господарства, засудили до 14 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду майора, пілота Збройних сил Російської Федерації визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Вироком Новозаводського районного суду його засудили до 14 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що 5 березня 2022 року пілот збитого літака ЗС РФ приземлився на території одного з приватних домогосподарств у Чернігові. Військовий держави-агресора намагався сховатися, але його виявив господар будинку.

Читайте також: СБУ затримала російських агентів, які шпигували у прикордонних районах Сумщини

Власник домогосподарства був у цивільному одязі, не мав при собі зброї і не становив небезпеки, тобто перебував під захистом міжнародного гуманітарного права.

Проте військовослужбовець РФ умисно розстріляв потерпілого з пістолета. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

Як повідомляв Укрінформ, російського загарбника, який у березні 2022 року погрожував вбивством і обкрадав жителів села Богданівка Київської області, засудили до 12 років позбавлення волі.