Блогеру, який «зливав» спецслужбам РФ інформацію про Миколаїв, оголосили підозру в держзраді

Проросійському журналісту та блогеру заочно повідомили про підозру за передачу спецслужбам Росії інформації про військову та оперативну обстановку в Миколаєві та Миколаївській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури відомому проросійському журналісту і блогеру заочно повідомили про підозру в державній зраді (ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний – житель Сумської області, який з 2014 року перебуває на території РФ.

Читайте також: Суд дозволив заочне розслідування держзради ексдепутата Кузьміна

Він був зв’язковим між колишнім керівником Миколаївської окружної прокуратури, засудженив до довічного ув’язнення, і російськими спецслужбами.

Розвіддані проросійський блогер отримував від експрокурора через Телеграм-канал. Потім передавав їх своєму безпосередньому куратору.

Підозрюваний передавав спецслужбам РФ важливу оперативно-службову інформацію, зокрема добові паролі на блокпостах на території області, відомості про військовополонених ЗС РФ, місця їхнього утримання і дані про загиблих військовослужбовців Збройних сил України.

Читайте також: До суду передали обвинувачення щодо кримського чиновника, який закликав знищити Україну

Також від передавав дані про наслідки обстрілів військових і цивільних об’єктів.

Як додала у Телеграмі Служба безпеки України, спецслужба викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який переховується від правосуддя на території Росії.

Раніше співробітники СБУ задокументували його участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб.

Наразі встановлено факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також: Держзрада під час окупації Криму: експрацівника Національного космічного агентства засудили до 15 років

Раніше співробітники СБУ вже повідомили йому про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні правоохоронці повідомили про підозру Подоляці, який, за інформацією слідства, виправдовує збройну агресію РФ та поширює антиукраїнську пропаганду.