Загарбники вивозять дітей з Херсонщини на «оздоровлення» до Росії і накачують їх пропагандою

На загарбаних територіях Херсонщини ворог організовує так звані програми «з оздоровлення» дітей в Росії, де щодо неповнолітніх застосовують російську пропаганду.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Акцент робиться окупаційною владою на діточок наших. Знову пішли оці масштабні так звані програми оздоровлення дітей, коли єдина мета - щоб вони виїжджали на територію Російської Федерації, проводили там якомога більше часу»», - сказав Соболевський.

За його словами, під час такого «оздоровлення» йде пропаганда, промивка мізків дітям стосовно того, що «Росія - це чудово, а Херсонщина - це Росія, Росія тут назавжди».

Читайте також: У Генічеську загарбники вакцинують місцевих невідомим препаратом – Соболевський

Як повідомляв Укрінформ, на окупованій території Херсонщини загарбники використовують доступ до базових гуманітарних потреб як важіль тиску на місцеве населення для проведення російської паспортизації, зокрема це стосується надання меддопомоги - ситуація погіршується.

Читайте також: Росіяни вивезли з Херсонщини ще 185 українських дітей

ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.