Посол Польщі відвідав Херсонщину

Відео

Посол Польщі Бартош Ціхоцький відвідав Херсонщину, аби на власні очі побачити та розповісти польським ЗМІ про регіон після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомили в Телеграмі Херсонської ОВА, передає Укрінформ.

Відео: Херсонська ОВА

"Херсон відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький, аби на власні очі побачити наслідки підриву росією Каховської ГЕС. Він зустрівся з начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним. Для журналістів польських ЗМІ вони розповіли про підтримку регіону, ліквідацію наслідків російського теракту, критичну ситуацію на лівобережжі та інше", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Польща хоче поновити роботу всіх своїх консульств в Україні

Як наголосив керівник Херсонської ОВА, "наші народи обʼєднані, ми завжди раді бачити наших польських побратимів, зараз ця підтримка дуже важлива для нас”.

Як повідомлялося, в ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. На правобережжі підтопленими залишаються 3 600 будинків у 31 населеному пункті, на лівобережжі - 17 населених пунктів.