USAID і партнери розгорнули допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) разом із партнерами впродовж перших годин після підриву Каховської ГЕС розгорнули допомогу для українських мешканців, постраждалих від наслідків цієї катастрофи.

Про це поінформувала в серії твіттер-повідомлень адміністраторка USAID Саманта Пауер, передає Укрінформ.

«USAID та партнери були готові реагувати на вимушені переміщення людей та швидко мобілізували заздалегідь розміщені на пунктах евакуації запаси, в тому числі гігієнічні набори, продукти харчування, безпечну питну воду та допомогу готівкою. Команди на місцях уже оцінюють потреби та готують додаткову відповідь», - зазначила Пауер.

Вона поінформувала, що вже впродовж кількох годин після руйнування греблі USAID та партнери почали надавати автобуси для допомоги в евакуації та придбали ваучери на пальне для волонтерів, які вже мали автобуси.

Крім того, за її словами, забезпечується підтримка Державної служби з питань надзвичайних ситуацій, а також інших суб’єктів, долучених до евакуації та допомоги постраждалим людям. З цією метою закуповується водоочисне обладнання, водяні насоси, рятувальне екіпірування, моторні човни, запчастини, а також послуги з оренди човнів.

Читайте також: Із підтоплених населених пунктів Херсонщини евакуювали вже майже 1900 осіб

«Руйнування Каховської греблі спричинило негайні руйнівні наслідки, які також будуть відчутні в майбутньому. Ми невтомно працюємо, щоб надати людям необхідну допомогу сьогодні та впродовж наступних тижнів. Відданість США українському народові є непохитною», - зауважила глава USAID.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Джо Байден висловив тверду готовність надати необхідну допомогу Україні після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.