Петер Павел анонсував відкриття чеського генконсульства у Дніпрі

Чехія відкриє генеральне консульство у Дніпрі, щоб полегшити реалізацію проєктів взаємної співпраці з Україною.

Про це заявив президент Чехії Петер Павел на спільній з президентами України та Словаччини Володимиром Зеленським та Зузаною Чапутовою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прагнемо посилити нашу присутність та поглибити співпрацю в Україні. Для цього ми будемо делегувати двох осіб, які працюватимуть у місті Дніпро, та будемо там відкривати генеральне консульство для того, щоб полегшити реалізацію проєктів взаємної співпраці», - сказав він.

Читайте також: Словаччина готова допомогти Україні якнайшвидше досягти критеріїв членства в ЄС — Чапутова

Президент Чехії додав, що його країна має шість ключових проєктів щодо співпраці з Україною, які сторони можуть розгорнути у дуже швидкій часовій перспективі, щоб і українські, і європейські потреби в цьому розрізі були задоволені.

«Я б також хотів додати, що в нас є підготовлені проєкти у пʼяти ключових областях, які стосуються відбудови України. Я говорю не тільки про повоєнну відбудову, тому що вона має розпочинатися вже зараз. Ми готові запропонувати нашу підтримку та допомогу, співпрацю у сфері енергетики, транспортної інфраструктури та житлового господарства», - підкреслив Павел.

Читайте також: Зеленський, Павел і Чапутова хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Дніпрі та Умані

Як повідомляв Укрінформ, вранці 28 квітня до Києва прибули президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.