На Харківщині встановили особу російського майора, який застрелив жительку Ізюма

Фото

На Харківщині ідентифікували російського майора, який застрелив мешканку Ізюма, до якої раніше залицявся.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«Слідчі весь цей час збирали докази та спілкувались зі свідками - і нам вдалося ідентифікувати цього майора-вбивцю - його звати Олександр, йому 39 років, громадянин рф. Майору заочно повідомлено про підозру слідчими під процесуальним керівництвом прокуратури за ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством», - ідеться в повідомленні.

Жертвою російського військового стала 36-річна жінка на ім’я Марія, уродженка Івано-Франківська. До Ізюма вона переїхала, оскільки з цього міста її чоловік. Під час повномасштабного вторгнення виїхати на захід країни в неї не вийшло.

Читайте також: Встановлена особа росіянина, який розстріляв автомобіль з людьми на Харківщині

«У травні, коли місто було окуповане, до Марії почали залицятися російські офіцери - розповідали їй, як “заберуть її до рф, подалі від війни”. Більш того, ці офіцери почали ревнувати Марію один до одного. Другого червня вдень Марія підійшла до штабу росіян - там був Wi-Fi, який їй був необхідний для зв’язку з родичами. Зі штабу вийшов п’яний майор Олександр, один з тих, хто ревнував Марію. Він вистрілив Марії у груди, при цьому були свідки. Жінка померла одразу на місці», - розповів Болвінов.

Він наголосив, що загарбник не зможе виїхати з росії, бо «у будь-якій цивілізованій країні він одразу ж буде заарештований та направлений до України, де його чекатиме суд».

Як повідомляв Укрінформ, під час окупації Ізюмського району загарбники викрали та вбили письменника Володимира Вакуленка. В його тілі знайшли дві кулі.

Фото: Фейсбук-сторінка Сергій Болвінов