Під час окупації Харківщини загарбники викрали та вбили письменника Володимира Вакуленка

Під час окупації Харківщини загарбники викрали та вбили письменника Володимира Вакуленка

Укрінформ
Письменника Володимира Вакуленка російські загарбники викрали біля Ізюма і вбили під час тимчасової окупації Харківщини.

Про це повідомляє PEN Ukraine, передає Укрінформ.

«Результати ДНК-експертизи підтвердили, що письменника Володимира Вакуленка вбили російські окупанти. Про це повідомила колишня дружина Володимира, Ірина Новіцька», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що сьогодні надвечір батькам Володимира Вакуленка повідомили, що ДНК-експертиза підтвердила: у похованні 319 було тіло їхнього сина.

Як повідомляв Укрінформ, про «затримання» військовими рф Володимира Вакуленка та його сина Віталія повідомила у Фейсбуці колишня дружина письменника Ірина Новицька. За повідомленням пресслужби Офісу генпрокурора у Телеграмі, викрадення та незаконне позбавлення волі письменника сталося наприкінці березня 2022 року, коли російські війська захопили село Капитолівка.

Читайте також: Сексуальні злочини рф: жінку ґвалтували тільки тому, що вона була вчителькою української

Згодом стало відомо, що викрадений російськими загарбниками в Ізюмському районі Володимир Вакуленко закопав свої записи в саду, їх передадуть до Харківського літературного музею.

За даними міської влади Ізюма, під час тимчасової окупації загарбники шукали учасників АТО/ООС, членів тероборони та їхніх родичів, співробітників різних установ, волонтерів і людей, які мали активну проукраїнську позицію. Списки всіх цих людей російські військові отримали від місцевих колаборантів.

Володимир Вакуленко – письменник, громадський діяч, волонтер. Упорядник і співупорядник кількох друкованих проєктів, організатор та учасник численних літературних акцій і фестивалів. Лауреат міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка, лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича, лауреат міжнародного конкурсу «Коронація слова», нагороджений відзнакою «Срібний тризуб» до 20-ліття Незалежності України за літературні досягнення.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-