СБУ цьогоріч вже скерувала до суду справи щодо 45 колаборантів із Луганщини

Щодо луганських колаборантів до суду цьогоріч направлені вже 45 кримінальних справ.

 Як передає Укрінформ, про це 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомляє у Фейсбуці.

«Триває робота оперативників та слідчих СБУ щодо документування дій осіб, які пішли на співпрацю з ворогом і заплямували себе зрадництвом. З початку 2023 року слідчі СБУ скерували до суду обвинувальні матеріали щодо 45 колаборантів, які служать ворогу в окупаційних адміністраціях на тимчасово захопленій території Луганської області», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, щойно завершено досудове розслідування стосовно ще двох окупаційних чиновниць. Йдеться про жительок Старобільського та Сватівського районів, які погодилися на посади в «адміністраціях» окупантів та очолили «відділи забезпечення життєдіяльності» сіл Гераськівка так званого «Марківського району лнр» та Деміно-Олександрівка так званого «Троїцького району лнр».

Читайте також: У Франківську СБУ затримала прихильницю «вагнера» і кадирова

Тепер зловмисниці допомагають ворогу підпорядковувати життя цих населених пунктів окупаційному режиму та законам держави-терориста.

Вони отримали від СБУ підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Наразі матеріали завершених кримінальних проваджень перебувають на розгляді в суді.

Закон передбачає для зловмисниць покарання – до 10 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: Це чекає всіх зрадників - Юсов про ліквідацію організатора катівень на Херсонщині

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила очільників фейкових адміністрацій, які обійняли незаконні посади в Маріуполі.